Caecilia is de beschermheilige van de kerkmuziek en muzikanten. Zij heeft geleefd in de derde eeuw en was de dochter van een rijke Romeinse familie. Tijdens haar leven heeft zij veel gedaan voor anderen. Caecilia sterft samen met haar echtgenoot als martelaar vanwege haar geloof. Dit raam is geschonken in 1899 door George Hudson ter herinnering aan de oom en tante van Kitty Earle van Reede van Ter Aa (de laatste barones van Nieuwer Ter Aa).

ZATERDAG 22 JUNI AANVANG 14.00 UUR, INLOOP VANAF 13.30 UUR. HERVORMDE KERK, KERKLAAN NIEUWER TER AA

In 1138 werd in Ter Aa een kerk gebouwd.  De huidige kerk, uit 1480, kent een rijk verleden en is eeuwenlang met liefde onderhouden. In 2018 is de kerk opnieuw gerestaureerd. De dakleien zijn vervangen en de glas-in-loodramen zijn gerestaureerd.

De kerk zal feestelijk geopend worden met een afwisselend programma. Vanaf 14.30 uur krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan diverse rondleidingen. In het Anker treft u een bijzondere expositie aan van de School met de Bijbel en bent u van harte welkom voor een hapje & drankje.

Aanmelden kan via e-mail: restauratie@hervormdnieuwerteraa.nl

De restauratie is mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren, waaronder het Fonds Erfgoedparels van de Provincie Utrecht. We danken God voor Zijn trouwe zorg en zegen!